JKA stage interessant

Op 13 en 14 oktober 2007 vond voor de 34e keer de jaarlijkse JKA stage in Vianen plaats. Net als vorig jaar waren sensei Sawada (7e dan JKA) en sensei Ohta (6e dan JKA) er weer bij, waardoor deze karate stage van hoog niveau verzekerd werd. Ondanks de wat tegenvallende opkomst, waren er toch maar liefst veertien clubs vertegenwoordigd, waaronder Karate school Teisho Deurne en natuurlijk Karate school Mierlo. Na een hartelijk welkom werden de groepen verdeeld. Eerste dan en hoger werden eerst onder handen genomen door sensei Sawada. Zij hebben onder andere de kata's Jitte en Nishushiho met bijbehorende bunkai getraind. Eerste kyu en lager kreeg les van sensei Ohta. Dit was een zeer goed uiteengezette les ter verduidelijking van de bunkai van de de kata Heian Sandan en de kata Jion. De nadruk lag vooral op de heupinzet bij het uitvoeren van Gyaku-tzuki en daarbij de spanning van de spieren om een optimale kime te creëren.


Na de middagpauze werden de rollen omgedraaid en kregen wij les van sensei Sawada, waarbij Heian Nidan en Bassai-dai tot in de puntjes geperfectioneerd moest worden. Dat was niet alleen nuttig, vooral voor de examenkandidaten onder ons, maar ook zeer intensief. De nadruk lag op het omzetten van de negatieve kracht die je ontvangt van de aanvaller om te zetten in een positieve van jezelf, door middel van een Gyaku-tsuki. Dus u kunt wel begrijpen, ik was total-loss aan het eind van de middag. Voldaan ging ik naar huis, om de volgende dag weer terug te keren.

Zondag 14 oktober. Vandaag was de opkomst iets groter. We hielden dezelfde indeling als gisteren aan en weer kregen we eerst les van sensei Ohta. Deze legde in het begin van de les weer de nadruk op de heupinzet door middel van een aantal oefeningen. Daarna gingen we verder met Heian Godan, waarvan de bewegingen helemaal werden uitgewerkt. Vervolgens stapte de Sensei over op Kumite training. Deze gevechtstraining werd bijzonder goed gebracht. Na een laatste keer Heian Godan was het middagpauze. Vervolgens, na een zeer balletachtige warming-up van de heer Asken, ging sensei Sawada met ons aan het werk. Eerst liet de sensei ons verschillende open hand technieken zien en oefenen. De volgende anderhalf uur gingen we aan de slag met kata Kankudai, waarbij open hand technieken centraal staan. Ook ter verduidelijking van deze kata kregen we enkele Bunkai.

De anderhalf uur waren voorbij in no-time en rond drie uur ’s middags zat de stage erop. De opbouw van de stage was zeer logisch, helder en samenhangend, ik heb de kans gehad om mijn kata’s en techniek te perfectioneren en vooral, ik heb geweldig getraind. Ik ben blij dat ik de kans om van experts les te krijgen niet voorbij heb laten gaan en ik kan met zekerheid zeggen dat Karateschool Mierlo volgend jaar weer van de partij is! - Manon

 

Free Joomla templates by L.THEME