Niet alleen maar weren

Augustus 2007 werd door Jan, Hari, Cees, Manon en Gerard een stage in Hasselt bijgewoond. Na een hartelijke ontvangst werd op vrijdagavond door 2e dan en hoger olv Laurence Veys de Hei-ans getraind waarbij de nadruk werd gelegd op zinvolle aanvallen en verdedigingen. Hiervoor werden de Hei-ans wat aangepast.

Sensei O'Riain and Sensei Dunne1e Dan en 1e Kyu werden letterlijk door de mangel gehaald door de heren Sean O'Riain en Mal Dunne, beiden gespecialiseerd op gevecht op de korte afstand. Nadruk werd vooral gelegd op zwaartepunt en gevoel waarbij Manon het "geluk" had om even als sparringspartner van dhr Dunne te mogen figureren.

Nu had 2e dan en hoger het genoegen kennis te maken met de heren uit Ierland die op een voor mij geheel nieuwe wijze invulling gaven aan het begrip warming-up, een begin van een uitstekende en vernieuwende training. Het weren van een Ura-tsuki alleen geeft geen voordeel. Voordeel moet verkregen worden door wering én aanval gelijktijdig in te zetten. De tweede oefening betrof het weren van een Oi-tsuki Jodan. Ook hier is het weren van de Oi-tsuki onvoldoende om de tegenstander uit te schakelen. Stand naar Kosa-dachi, meteen weren open hand Soto-uke, gevolgd door Tate-uke. Na de Soto-uke druk zetten tegen de borst van de tegenstander, met voorste been druk zetten op de knie van de tegenstander gevolgd door Empi-UchiVoldaan keerden we de volgende dag terug naar de dojo. 1e Kyu en lager werden getraind door Sensei Dirk Heene. Tijdens deze training werd de nadruk gelegd op juiste standen en heupbeweging. s'Middags werd op praktisch wijze uitleg gegeven van de kata Jion (zwart/ bruin), terwijl bij 2e dan+ door Sensei Mario Vanroy voorbereidingen werden geleerd voor de uitvoering van kata Nishushiho. Natuurlijk werd de zelf kata ook behandeld en nadruk gelegd op altijd terugkerende fouten. Net zoals in mei was het weer een inspirerende en uitdagende stage die ook volgend jaar weer op onze bezoeklijst staat. - Gerard

Free Joomla templates by L.THEME