Kaeshi Ippon Kumite vs Bassai Dai

s'Morgens werd, mede door de aanwezigheid van een aantal instructeurs, de karate training van Sawada sensei gestart met uitleg van Sochin-dachi en Zenkutsu-dachi, gevolgd door Kaeshi Ippon Kumite. 

Sensei SawadaMet wat simpele oefeningen (zkd, Oi-tsuki Chudan, Gyaku-tsuki Chudan) werd aangetoond bij een paar hoog gegradueerden dat prima lijkende standen eigenlijk heel zwak kunnen zijn. De controle vindt plaats door druk uit te oefenen op de vuist richting het lichaam van de eigenaar van de vuist (zie foto). Gelukkig werd ook verteld wat dan wel de correcte houding is, met nadruk op stand van schouders, heup, rug en voeten. Tijdens de middagtraining werd verder aandacht geschonken aan de link tussen Kaeshi Ippon Kumite en kata, in dit geval bij toepassing van Bassai-dai. Kaeshi-waza zijn technieken die een aantal bewegingen van aanval en verdediging betreffen. Kaeshi-waza wordt getraind als voorbereiding van kumite:

1.    Het fysieke handelen bij score en afwenden van aanvallen, en

2.    taktiek en strategie.

Tijdens deze training werd zeer veel aandacht besteed aan aanvals-, verdedigings-, afleidings-, counteraanval aspecten, en geoefend met partner. Gerard

Free Joomla templates by L.THEME