Informatie specifiek voor de beginner

Informatie specifiek voor de beginner bij karate school Mierlo:

Hoe oud moet ik zijn ?

Deelname is mogelijk vanaf 9 jaar.

Wanneer kan ik komen?

Je mag altijd langs komen en je kan altijd meedoen. Beginners trainen altijd in een apart klasje. Omdat we de ervaring hebben dat de meeste beginners eerst moeten kijken of karate wat voor hun is, kan worden ingeschreven voor zes lessen, voor € 5,- Na deze zes lessen kijken we of uw zoon of dochter verder wilt.

Wat moet ik aan als ik voor het eerst kom trainen ?

Voor de eerste lessen gemakkelijk zittende schone sportkleding. Bij voorkeur lange trainingsbroek en een (wit) T-shirt. Later kan een karate-gi (een pak) worden besteld. Schoenen zijn niet nodig, want er wordt getraind op blote voeten. De voeten ook graag schoon en de nagels kort geknipt. Sieraden zoals oorbellen, ringen, kettingen etc. zijn niet toegestaan.

Wanneer kan ik meedoen aan wedstrijden ?

Er kan worden meegedaan aan wedstrijden zodra de leraar vindt dat benodigde karate technieken voldoende beheerst worden. Kyu-graden (dat zijn karateka's met witte, gele, oranje, groene, blauwe of bruine band) worden uitgenodigd deel te nemen aan kyu-graden wedstrijden. Deze wedstrijden zijn speciaal aangepast aan het niveau van de karateka.

"Het uiteindelijke doel van Karate Do is niet de overwinning of nederlaag, maar het verbeteren van het karakter van de beoefenaar" aldus de grondlegger van het Traditionele Shotokan karate do: Shihan Gichin Funakoshi.

Wanneer mag ik examen doen?

Er wordt twee maal per jaar examen gedaan. Een karateka wordt tot een examen toegelaten als minimaal 20 trainingen in de voorafgaande 6 maanden zijn bezocht en als tijdens trainingen voldoende niveau is gedemonstreerd. Vanaf paarse band moet minimaal 35 trainingen in de voorafgaande 6 maanden zijn bezocht en moet tijdens trainingen voldoende niveau zijn gedemonsteerd. Ook moet minimaal één stage zijn bezocht. 

Wat moet tijdens een examen worden gedaan?

Een examen bestaat uit demonstratie van technieken voor een panel van examinatoren. Tijdens een examen wordt meestal gevraagd kata, bunkai, en kumite te demonstreren. Hiervoor zijn per graad eisen beschikbaar. Het panel van examinatoren vult tijdens het examen een scoringslijst in en –afhankelijk of voldaan wordt aan de criteria - wordt dan bepaald of je geslaagd bent.

Onze trainers

Free Joomla templates by L.THEME