Belangrijke aspecten die bij een karateka horen

Als je beginnend karateka bent dan is het belangrijk om te weten waar tijdens de karate lessen aandacht aan geschonken wordt. Belangrijke aspecten die bij een karateka horen zijn:

    Conditie: Dit onderdeel is van wezenlijk belang voor elke vechtkunstbeoefenaar en daarom wordt hier hard aan gewerkt.

  • Lenigheid: Belangrijk omdat men zich soepel en lenig moet bewegen om alle technieken naar behoren uit te kunnen voeren. Lessen beginnen daarom altijd met een uitgebreide warming-up.

  • Respect: Niet alleen door maximale inzet maar ook door discipline tijdens de training. Respect tegenover elkaar en je trainer. Geen aanleiding geven tot ruzie en dergelijke binnen én buiten de dojo. Lees ook de dojo regels!

  • Doorzettingsvermogen:  Ook als het na 50 keer niet lukt toch weer opnieuw proberen.

  • Kracht: Naast voldoende soepelheid is er een dosis kracht nodig om de technieken efficiënt uit te kunnen voeren, maar ook om gedurende een tijd te kunnen verdedigen en/of aanvallen.

  • Sparren: Door te sparren leert men getrainde technieken te gebruiken. Dit gebeurd onder toezicht met de bedoeling van elkaar te leren (en niet te blesseren).

  • Stijl: Er wordt zeer veel aandacht geschonken aan correcte technieken zoals stoten, trappen, standen, blokkeringen. De basis is heel belangrijk.

  • Zelfverdediging: Men moet zich in bedreigde en kritieke situaties in het dagelijkse leven leren te weren. Tijdens de lessen wordt hier aandacht aan gegeven met behulp van partner oefeningen.

Wanneer je steeds jezelf aan bovengenoemde punten houdt tijdens- én buiten de karate training dan zullen de trainingen bij onze school je veel plezier brengen.

Tags:

Voor beginners

Free Joomla templates by L.THEME