Trainers

Voor beginners

Stageverslagen

Kase Ha karate

Karate, dat is ....

Karate betekent letterlijk lege (Kara) hand (te): het is een manier om je te leren verdedigen zonder wapens. Vuisten, handen, ellebogen, knieën, voeten worden doeltreffend ingezet om je te verdedigen. Karate is een ongewapende zelfverdedigingskunst, die

Lees meer...

Betekenis van de Shotokan kata's

Onderstaande lijst geeft de betekenis van de 26 Shotokan kata's weer, met een omschrijving.

Lees meer...

Op zoek naar een goede karateschool

Soms krijg ik de vraag van mensen die op zoek zijn naar een goede karate school. Dat lijkt lastig, maar is het niet.  

Lees meer...

Kata, dat is....

Kata’s zijn in het karate gestandaardiseerde sets van verdedigende- en aanvallende bewegingen in alle richtingen, waarmee de karateka zich kan verdedigen tegen één of meerdere virtuele opponenten. Kata bestaat voornamelijk uit arm- en beentechnieken,  en verplaatsingen. Ze moeten technisch zuiver en krachtig uitgevoerd worden. 

Lees meer...

Kihon en Kumite training

Kihon en Kumite training wordt uitgevoerd op alle kyu- en dangraden niveaus. Oefeningen moeten altijd afgestemd worden op het niveau van de karateka. In het Shotokan karate maken we onderscheid in vijf verschillende soorten training waarvan de moeilijkheidsgraad wordt opgevoerd naarmate het niveau van de karateka toeneemt. De vijf vormen zijn:  

Lees meer...

Jiyu Kumite, dat is ....

Met Jiyu kumite, of met andere woorden vrij gevecht ofwel sparren, kunnen karateka’s technieken in aanvallen en verdediging te trainen in een gecontroleerde situatie.

Lees meer...