Trainers

Voor beginners

Stageverslagen

Kase Ha karate

Martial Arts Guide voor ouders

Het boek "Martial Arts Guide for Parents" van Dr. Webster-Doyle is een boek dat behandeld hoe kinderen - naast het leren van karate blokkeringen, trappen, stoten - vaardigheden geleerd kunnen worden die ervoor zorgen dat conflicten vreedzaam worden opgelost. In dit boek geeft Webster-Doyle aan dat geleerd moet worden één van de meest krachtige wapens te hanteren die men bezit: onze hersenen.

Lees meer...

Ju-Jitsu-Do

Dit boek van F.M. Haesendonk is een rijk geillustreerd boek met voorbeelden van bevrijding, klemmen, worpen, verplaatsingen etc. Bestudering van dit boek geeft veel aanwijzingen voor toepassingen van kata. Nederlandstalig, ISBN9002181973

 

Aikido and the Dynamic Sphere

Dit boek van A. Westbroek en O. Ratti is het standaardwerk voor Aikido beoefenaars met meer dan 1200 illustraties. Het woord 'aikido'bevat drie begrippen, die tezamen deze bewegingskunst omschrijven. 'Ai' betekent harmonie of co√∂rdinatie; 'ki' betekent energie of geest en 'do' is de methode, de weg. Engelstalig, ISBN 9780804832847.

Tai-Ji-Quan

Het boek Tai-Ji-Quan of schaduwboksen van Foen Tjoeng Lie beschrijft de bewegingskunst uit de traditionele Chinese lichaamscultuur. Deze meditatieve bewegingskunst met ademhaling en evenwicht als basis heeft - bij de juiste beoefening - zijn uitwerking op lichaam en geest. Tai-Ji-Quan geeft de mogelijkheid tot vergroting van het lichaamsbewustzijn. Nederlandstalig, ISBN9061207274

My Way of Life by Gichin Funakoshi

Dit boekje bestaat uit een reeks anekdotes over het leven en ervaringen van de auteur (1868-1957) die Gichin Funakoshi's autobiografie vormen. Gichin Funakoshi is een karate meester en geleerde van de Chinese klassieken. Hij is geboren in Shuri, Okinawa en sterft in Tokio op de leeftijd van negentig jaar. Hij wijdt zijn hele leven aan de praktijk, ontwikkeling en bevordering van Karate - do.

Lees meer...

Dynamic Karate

Het boek Dynamic Karate van Masatoshi Nakayama Sensei (1913-1987) geeft een compleet overzicht van alle bewegingen die karate rijk is. Zoals in het boek wordt aangegeven kunnen studenten de basisvaardigheden in minder dan twee maanden leren, maar perfectie in hun uitvoering is bijna onmogelijk en vergt een leven lang. Dit boek is hét naslagwerk met honderden foto's. Engelstalig, ISBN 0870117886.

Karate Masters

Karate Masters van Jose M. Fragas is een boek gevuld met interviews met o.a. Takayuki Mikami, Hirokazu Kanazawa, Masatoshi Nakayama, Hidetaka Nishiyama en Taiji Kase. Een prachtig naslagwerk voor iedereen die meer wil begrijpen van de achtergronden van karate. Engelstalig, ISBN0865681880.