martialartsguideforparentsHet boek "Martial Arts Guide for Parents" van Dr. Webster-Doyle is een boek dat behandeld hoe kinderen - naast het leren van karate blokkeringen, trappen, stoten - vaardigheden geleerd kunnen worden die ervoor zorgen dat conflicten vreedzaam worden opgelost.

JuJitsuDoDit boek van F.M. van Haesendonk is een rijk geillustreerd boek met voorbeelden van bevrijdingen, klemmen, worpen, verplaatsingen etc. Bestudering van dit boek geeft veel aanwijzingen voor toepassingen van kata. Tevens beschrijft dit boek de geschiedenis van Ju-Jitsu, etiquette en regels. Nederlandstalig, ISBN9002181973

AikidoDit boek van A. Westbroek en O. Ratti is het standaardwerk voor Aikido beoefenaars met meer dan 1200 illustraties. Het woord 'aikido'bevat drie begrippen, die tezamen deze bewegingskunst omschrijven. 'Ai' betekent harmonie of coördinatie; 'ki' betekent energie of geest en 'do' is de methode, de weg. Engelstalig, ISBN 9780804832847.

TaiJiQuanHet boek Tai-Ji-Quan of schaduwboksen van Foen Tjoeng Lie beschrijft de bewegingskunst uit de traditionele Chinese lichaamscultuur. Deze meditatieve bewegingskunst met ademhaling en evenwicht als basis heeft - bij de juiste beoefening - zijn uitwerking op lichaam en geest. Nederlandstalig, ISBN9061207274

mywayoflifeDit boekje bestaat uit een reeks anekdotes over het leven en ervaringen van de auteur (1868-1957) die Gichin Funakoshi's autobiografie vormen. Gichin Funakoshi is een karate meester en geleerde van de Chinese klassieken. Hij is geboren in Shuri, Okinawa en sterft in Tokio op de leeftijd van negentig jaar. Hij wijdt zijn hele leven aan de praktijk, ontwikkeling en bevordering van Karate - do.

dynamic karateHet boek Dynamic Karate van Masatoshi Nakayama Sensei(1913-1987) geeft een compleet overzicht van alle bewegingen die karate rijk is. Zoals in het boek wordt aangegeven kunnen studenten de basisvaardigheden in minder dan twee maanden leren, maar perfectie in hun uitvoering is bijna onmogelijk en vergt een leven lang. Dit boek is hét naslagwerk met honderden foto's. Engelstalig, ISBN 0870117886.

karate mastersKarate Masters van Jose M. Fragas is een boek gevuld met interviews met o.a. Takayuki Mikami, Hirokazu Kanazawa, Masatoshi Nakayama, Hidetaka Nishiyama en Taiji Kase. Een prachtig naslagwerk voor iedereen die meer wil begrijpen van de achtergronden van karate. Engelstalig, ISBN0865681880.

 

kravmagaKrav Maga: Real World Solutions to Real World Violence presenteert auteur Gershon Ben Keren de filosofie achter de Krav Maga methode; een no-nonsense benadering om gewapende aanvallers te neutraliseren. In dit boek staan kleurenfoto's van realistische situaties met gedetaileerde beschrijvingen. Engelstalig, ISBN 978-0-8048-4392-8

Articles

01 maart 2015

Events

17 okt 2020;
12:00AM
Herfstvakantie
17 okt 2020;
12:00AM
Herfstvakantie

Stageverslagen

Free Joomla templates by L.THEME